Chirurgie plastică, Microchirurgie reconstructivă și Estetică

Implant testicular pentru un băiat de 16 ani, la Spitalul Arcadia

Un pacient care s-a născut fără testicule a fost operat la vârsta de 16 ani în Spitalul Arcadia, de o echipă condusă de Dr. Vlad Pieptu, chirurg plastician. Reconstrucția cu implanturi de silicon a condus la creșterea încrederii în sine și la dezvoltarea unei atitudini și a unei vieți normale pentru adolescent.

 

 Chirurgia plastică este o specialitate care oferă pacienților posibilitatea de a trăi o viață frumoasă, fără complexe care, de multe ori, își pun amprenta asupra personalității, cu atât mai mult atunci când este vorba de o vârstă fragedă.

Lipsa testiculelor a afectat viața unui băiat, care s-a născut cu această anomalie, având un impact negativ major în desfășurarea activităților de zi cu zi și a modului în care era perceput de ceilalți. Sprijinit în totalitate de familie și la recomandarea medicului endocrinolog, pacientul s-a prezentat la o consultație la Dr. Vlad Pieptu, medic Specialist Chirurgie Plastică.

Dr. Vlad Pieptu: „Testiculele (fie extirpate chirurgical, fie absente de la naștere) pot fi înlocuite cu implanturi de silicon cu formă și consistență aproape identică cu cele naturale, care conferă un aspect final normal al scrotului. Dată fiind vârsta pacientului și dorința lui de a avea o viață normală, care să-i permită activități sportive și nevoia lui de a fi acceptat pe plan social, am recomandat această intervenție.”

 

Intervenția chirurgicală s-a desfășurat în siguranță în Spitalul Arcadia, a durat o oră și a avut loc sub anestezie generală. Dr. Vlad Pieptu: „S-a realizat o mică incizie, ascunsă într-un pliu scrotal, pentru a construi un «buzunar» pentru noile testicule, pentru a le fixa în poziție naturală (unul mai sus decât celălalt) și pentru a introduce ambele implanturi. Transformarea a fost imediată și aspectul unui scrot normal a fost obținut chiar de pe masa de operație. Pansamentul a fost simplu și ușor, similar unui leucoplast mediu.”

Pacientul a fost externat a doua zi. Intervenția nu a fost însoțită de dureri postoperatorii, așa că nu au fost necesare medicamente anti-durere. A revenit la școală și la viața cotidiană imediat, cu o recuperare foarte rapidă.

 

La 6 luni după intervenție, cicatricea este perfect ascunsă și aproape invizibilă, iar stilul de viață și confortul psihologic sunt mult îmbunătățite. Pacientul este implicat în activități sportive și sociale, iar nivelul de încredere în sine este maximizat, ca urmare a rezultatului intervenției chirurgicale.

 

Spitalul Arcadia este cel mai mare spital privat din Nord-Estul României, cu o activitate de excepție în peste 20 de specialități chirurgicale și reunește o echipă medicală cu experiență internațională, care oferă soluții moderne de tratament chirurgical minim-invaziv atât pentru copii, cât și pentru adulți. Sistemul integrat de servicii medicale pe care este fondată rețeaua medicală Arcadia reprezintă premisele diagnosticării corecte și tratamentului complet și personalizat, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

 

Powered by Froala Editor

Articole din aceeași categorie

Vezi toate articolele