Lifting facial

Întinerire instantă la nivelul feței: lifting facial

Pe măsură ce pielea își pierde din capacitatea de a produce colagen și semnele trecerii timpului devin tot mai evidente. Fața este, de cele mai multe ori, prima zonă unde observăm aceste modificări, iar uneori, asta ne poate crea o stare de disconfort sau chiar frustrare.

Liftingul facial este o intervenție complexă, ce poate reda un aspect cu 10 – 15 ani mai tânăr al tenului tău. În funcție de tehnica utilizată, se elimină excesul cutanat și se retensionează structurile profunde care și-au pierdut laxitatea, prin incizii ascunse în fața și spatele urechilor. Pentru rezultate excepționale, această intervenție este poate fi combinată cu liftingul sprâncenelor, blefaroplastia superioară și inferioară, precum și prin compensarea pierderilor de volum prin transfer autolog de grăsime, în zone precum cearcănele, tâmplele etc.

Ce presupune intervenția de lifting facial

Prin lifting facial, țesuturile faciale sunt întinse, surplusul de grăsime este eliminat și se realizează redraparea pielii, pentru un aspect final neted, mai tânăr. Cutele adânci din obraji, șanțurile din jurul gurii, ridurile de la nivelul ochilor sau gâtului, precum și pielea în exces de la nivelul maxilarului și gâtului sunt eliminate prin această intervenție. Cu toate acestea, procesul natural de îmbătrânire nu este oprit, iar pielea va relua procesul gravitațional (însă de la o poziție nouă, ridicată, stabilă).

Intervenția de reconturare facială se face, de regulă, sub anestezie generală, iar perioada de spitalizare este de 1 – 3 zile. După facelift, fața va fi umflată 48 de ore și veți purta un pansament ce susține ferm pielea. Puteți face duș la 48 de ore postoperator. Este foarte probabil să aveți vânătăi, mai ales daca ați optat și pentru reîntinerirea pleoapelor prin blefaroplastie, însă acestea vor dispărea în două-trei săptămâni. După externare, senzația de durere este redusă și poate fi gestionată cu medicamente uzuale. Primul control are loc în dimineața de după operație și este urmat de o serie de alte controale: la 48 de ore, o săptămână (moment în care se scot eventuale fire), 2 săptămâni.

Recuperarea după această intervenție necesită o absență din viața socială publică de minim 3 săptămâni, întrucât aceasta este perioada necesară resorbției edemului postoperator și a vânătăilor. Puteți relua întâlnirile în familie la 7 zile postoperator și între prieteni la aproximativ 14 zile postoperator.

Beneficiile unui lifting facial

  • Efect foarte vizibil de reîntinerire facială
  • Trăsăturile feței sunt reconturate și puse în evidență
  • Poate fi combinat cu alte intervenții sau tehnici noninvazive de reîntinerire a tenului
  • Rezultatele se mențin o perioadă îndelungată

Tratamente inovative pentru sănătatea și frumusețea ta

Descoperă beneficiile unui lifting facial și bucură-te de un aspect mai tânăr al tenului tău

Articole din aceeași categorie