Lifting sprâncene

Lifting de sprâncene, intervenție de rejuvenare estetică cu efect de întinerire facială

Laxitatea facială este o problemă comună, ce apare în mod firesc odată cu înaintarea în vârstă. Una dintre principalele zone unde laxitatea devine vizibilă este cea a ochilor și a frunții, care capătă un aspect „căzut”, care poate da impresia unei expresii posomorâte.

Îmbunătățirea aspectului de sprâncene încruntate, corectarea asimetriilor, minimizarea ridurilor care apar în zona frunții și corectarea liniilor de expresie sunt doar câteva dintre beneficiile liftingului de sprâncene. Numit și liftingul frunții, liftingul de sprâncene este o operație cosmetică care implică ridicarea sprâncenelor căzute, dar și restabilirea aspectului natural al zonei superioare a feței printr-un efect semnificativ de întinerire.

 

Operație cosmetică cu protocol terapeutic personalizat

Există mai multe tipuri de operații de lifting al sprâncenelor, toate cu rezultate excelente și rapide, însă opțiunea de alegere rezonează într-un acord cu obiectivele dorite de tratament, dar și cu o serie de factori, cum ar fi starea pielii. Primul pas este consultația de specialitate la medicul chirurg estetician care te va ajuta să stabilești tehnica potrivită pentru tine, pe baza unui protocol terapeutic personalizat. Rezultatele liftingului de sprâncene sunt de lungă durată, însă pot fi influențate de eventualele modificări asociate cu procesul normal de îmbătrânire.

Lifting endoscopic al sprâncenelor

Un lifting endoscopic al sprâncenelor este o procedură cosmetică minim invazivă, întrucât implică câteva incizii mici în partea superioară a frunții și a tâmplelor. În cazul acestei proceduri care se face sub anestezie generală, chirurgul estetician va utiliza endoscopul, un tub subțire, în vârful căruia se află o cameră video. Dispozitivul va înregistra imaginile și îl va ajuta pe chirurg să intervină pentru a repoziționa țesutul și mușchii de sub piele și pentru a elimina excesul de grăsime. Deoarece este o procedură minim invazivă, recuperarea este mult mai rapidă, comparativ cu un lifting tradițional de sprâncene.

Lifting coronal al sprâncenelor

Un lifting coronal se efectuează sub anestezie generală și indică o incizie continuă în partea de sus a capului, pe linia părului, care se întinde de la ureche la ureche. Această procedură permite ridicarea pielii frunții și rearanjarea mușchilor din zona respectivă, pentru ca sprâncenele să fie poziționate optim. Ulterior, excesul de piele poate fi eliminat. În acest caz, se vor produce câteva cicatrici, însă acestea vor putea fi mascate de podoaba capilară.  

Lifting temporal al sprâncenelor

Liftingul temporal al sprâncenelor este o metodă mai puțin invazivă și indică două incizii de 2-2.5 cm în regiunea tâmplelor și două incizii în regiunea pleoapelor superioare. Prin aceste incizii, porțiunea exterioară a sprâncenelor va fi ridicată și conturată. De altfel, este o combinație între liftingul endoscopic și cel coronal. Acest tip de procedură se realizează sub anestezie locală și durează aproximativ o oră.

Lifting direct al sprâncenelor

Liftingul direct al sprâncenelor s-a dovedit a fi o metodă eficientă în tratarea ptozei sprâncenelor. Această procedură indică o incizie pe lungimea fiecărei sprâncene și permite eliberarea mușchilor frunții și repoziționarea acestora. Locul inciziei chirurgicale depinde de mai mulți factori, precum grosimea sprâncenelor, adâncimea și linia părului.

Beneficiile liftingului de sprâncene

  1. Corectarea aspectului „căzut” al sprâncenelor
  2. Îmbunătățirea expresiei faciale și îndepărtarea cutelor faciale
  3. Rezultate rapide și minime invazive cu efecte de lungă durată
  4. Creșterea câmpului vizual periferic (căderea sprâncenelor poate limita vederea)
  5. Corectarea asimetriei sprâncenelor
  6. Eliminarea aspectului obosit sau furios al feței

Tratamente inovative pentru sănătatea și frumusețea ta

Descoperă procedura de lifting al sprâncenelor și beneficiile pe care ți le poate oferi la nivelul tenului tău.

Articole din aceeași categorie