Rinoplastie

Procedură de remodelare a nasului prin rinoplastie

Un aspect echilibrat al nasului îți poate transforma profilul feței, în contextul în care este o caracteristică definitorie care poate influența considerabil asupra imaginii tale. Prin intervenția chirurgicală de rinoplastie, forma și dimensiunea nasului pot fi modificate în raport cu dorințele și particularitățile fizionomiei pacientului.

Acest tip de operație chirurgicală estetică implică reconstrucția chirurgicală și modelarea osului și cartilajului pentru a îmbunătăți aspectul sau funcția nasului. Nevoia de a opta pentru acest tip de operație plastică derivă din motive cosmetice sau din cele medicale, de exemplu, pentru rezolvarea problemelor structurale ale nasului care fac respirația mai dificilă.

 

Chirurgie nazală: Protocol de tratament

Deși operația de rinoplastie cuprinde câțiva pași de bază, fiecare pacient beneficiază de un tratament personalizat în funcție de nevoile specifice, pentru a atinge atât obiectivele funcționale, cât și cele estetice. Prin personalizarea tratamentului, chirurgul poate oferi cea mai bună îngrijire.

O procedură de rinoplastie se efectuează, de regulă, sub anestezie generală sau locală și poate dura între 1-2 ore, în funcție de cerințele pacientului. În timpul operației, chirurgul va face tăieturi în nări sau, în cazurile dificile, pe baza nasului. Ulterior, acesta va remodela osul interior și cartilajul pentru a obține un aspect plăcut.

Rinoplastie închisă

Rinoplastia închisă indică o incizie în interiorul nasului fără a afecta pielea. Acest tip de operație este mai puțin invaziv și provoacă mai puține umflături, în contextul în care chirurgul nu face nicio tăietură chirurgicală pecolumelă, partea pielii situată între nări. De altfel, este o procedură potrivită în cazul în care ai nevoie de mici modificări structurale ale nasului.

Rinoplastie deschisă

Rinoplastia deschisă este un tip de intervenție chirurgicală prin care se pot face modificări structurale mai mari. Operația implică o incizie în zona dintre nări și sub nas, în zona columelei (coloana ce desparte nările). Pentru a obține accesul în interiorul cavității nazale, pielea este ridicată, ceea ce îi permite chirurgului să remodelezepărțile structurale ale nasului.

Rinoplastie augmentativă

Rinoplastia de augmentare este o intervenție chirurgicală care se efectuează pentru a crește proiecția dorsului nazal, din cauza unor defecte congenitale, traumatisme sau infecții. Acest tip de operație se poate realiza prin două proceduri: prin folosirea cartilajului urechii (pentru a corecta vârful nazal și pentru a extinde lungimea nazală) și prin utilizarea implanturilor din silicon.

Rinoplastie secundară

După operația primară de rinoplastie, ai putea avea nevoie de o operație de revizuire, numită și rinoplastie secundară. Remodelarea nazală secundară este indicată pentru a corecta anumite dezechilibre sau deformări cosmetice netratate corespunzător de la prima operație.

Beneficiile intervenției chirurgicale de rinoplastie

  1. Corectarea problemelor structurale ale nasului care îngreunează respirația
  2. Rezultate de lungă durată, cu efecte cosmetice imediate
  3. Atenuarea durerilor de cap, a congestiei nazale constante și presiunii sinusurilor
  4. Îmbunătățirea stimei de sine
  5. Îmbunătățirea somnului (rinoplastia poate ameliora sforăitul și poate trata apneea în somn)
  6. Îmbunătățirea aspectului facial

Tratamente inovative pentru sănătatea și frumusețea ta

Descoperă operația de rinoplastie și beneficiile pe care ți le poate oferi la nivelul tenului și corpului.

Articole din aceeași categorie