Teste genetice din firul de păr

Teste genetice din firul de păr, siguranță în deciziile viitoare privind tratamentul capilar

Căderea părului este un proces normal prin care firele îmbătrânite sunt substituite cu altele noi. Dacă, însă, te confrunți cu pierderea în exces a firelor de păr, este un semn pentru tine că trebuie să faci o programare la medic. Alopecia (căderea părului) este o afecțiune dermatologică des întâlnită atât în rândul femeilor, cât și în rândul bărbaților și poate apărea din cauza dereglărilor hormonale, condițiilor fiziologice, factorilor ereditari sau a evenimentelor stresante.

Terapiile în alopecie includ anumite testări genetice amănunțite. De fapt, testul genetic capilar oferă indicații cu privire la forma de alopecie existentă, perturbările apărute la nivelul firului de păr și oferă o schemă de tratament individualizată. Ele se bazează pe analia ADN-ului pentru a identifica posibilele variații genetice implicate în căderea părului.

 

Plan de tratament complet personalizat împotriva căderii părului

După consultația la medicul dermatolog, urmează o serie de analize, investigații și teste genetice din firul de păr, printre care se includ TrichoTest, PRP (Platelet Rich Plasma), testul AlopeciaGENE, Mezoterapia injectabilă. Aceste teste, prin evaluarea unică a geneticii tale, pot genera o pespectivă mai clară asupra cauzelor apariției alopeciei. Pe baza rezultatelor, medicul îți va furniza toate indicațiile necesare încetinirii procesului și îți va propune un plan de tratament în funcție de predispoziția personală la căderea părului.

TrichoTest

TrichoTestul este un test genetic pentru combaterea căderii părului care analizează 48 de variații genetice din proba ADN și oferă opțiuni personalizate de tratament. Pe baza rezultatelor testului genetic, vei primi un raport complet cu explicațiile caracteristicilor și a eficacității tratamentelor împotriva căderii părului. Testul se efectuează prin recoltarea unei probe de salivă din cavitatea orală și se face o singură dată în viață întrucât rezultatele nu se schimbă de-a lungul timpului.

Mezoterapia injectabilă pentru scalp

Mezoterapia injectabilă pentru scalp este una dintre cele mai complexe forme de tratament care indică injectarea în pielea capului a unui mix de nutrienți (vitamine, aminoacizi, oligoelemente, antioxidanți), biotină, dexpantenol, cafeină, pentoxifilin și minoxidil, componente necesare creșterii și dezvoltării părului. Această metodă minim invazivă inversează contracția foliculilor și îmbunătățește circulația sanguină activă. În acest caz, ședințele se efectuează la un interval de 14 zile.

PRP (Platelet Rich Plasma)

Platelet Rich Plasma este un tip de terapie regenerativă care indică utilizarea plasmei proprii cu conținut bogatîn trombocite. Este o procedură simplă ce se definește prin separarea plasmei și trombocitelor de restulelementelor din sânge și injectarea acestora la nivelul scalpului. Trombocitele, injectate adânc în scalp stimulează celule stem foliculare noi, esențiale în procesul de creștere a părului. Terapia cu plasmă proprie este una minim invazivă și contribuie la producția de colagen.

Beneficiile testelor genetice din firul de păr

  1. Teste genetice simple, rapide și eficiente
  2. Rezultate de înalte precizie
  3. Tratamente genetice fără cicatrici
  4. Cale de livrare directă către stratul dermic
  5. Creșterea imunității scalpului
  6. Îmbunătățirea circulației sanguine a scalpului

Tratamente inovative pentru sănătatea și frumusețea ta

Te așteptăm la Arcadia Medical Beauty pentru a crea împreună un protocol de tratament personalizat

Articole din aceeași categorie