Dermato-venerologie

E timpul perfect pentru Pixel Peel!

Odată cu trecerea anilor, expunerea solară din timpul verii nu mai trece neobservată.
Pete maronii, piele uscată, riduri accentuate, laxitate, atenuarea tonusului și a hidratării cutanate...  toate aceste „amintiri” din sezonul cald vor face ca tenul să suporte mai greu schimbarea de anotimp.
Frigul și variațiile de temperatură specifice iernii vor fi resimțite prin accentuarea disconfortului și deprecierea aspectului cutanat.

Adaptarea produselor de îngrijire cutanată la sezonul rece prin schimbarea variantelor lejere, a emulsiilor hidratante sau gelurilor cu formule mai cremoase, onctuoase, protective, este o idee foarte bună. În continuare, parcurgerea unor proceduri în cabinetul de dermatologie pot completa necesarul de hidratare al pielii și sprijini refacerea cutanată, prin stimularea mecanismelor de sinteză a colagenului și prin reglarea tulburărilor de pigmentare.

Pixel Peel este o procedură avansată ce combină în mod inspirat tehnologia de microneedling
(folosirea microacelor cu efect de stimulare cutanată) cu peelingul chimic (folosirea soluției TCA - acid tricloracetic).

Tehnologia de microneedling are numeroase avantaje:

  • crește eficacitatea ingredientelor active din formulele aplicate la nivel cutanat;
  • stimulează circulația și producția de colagen;
  • este versatilă - poate fi utilizată în arii multiple: la nivelul feței, a zonei fragile din jurul ochilor sau buzelor, zona gâtului etc;
  • permite o vindecare rapidă;
  • presupune un cost mult mai mic, comparativ cu alte  proceduri estetice.

Combinarea microneedling-ului cu peelingul TCA îmbunătățește textura cutanată, reduce aspectul ridurilor, stimulează regenerarea cutanată, reduce dimensiunea porilor și are un efect benefic asupra pigmentațiilor.
Efectul regenerativ și stimulator al Pixel Peel poate fi completat prin mezoterapia antirid, care presupune la administrarea injectabilă a unui cocktail bogat în acid hialuronic, aminoacizi, vitamine - nutrienți de bază în refacerea cutanată.

Indicația de efectuare a Pixel Peel este dată de medicul dermatolog după o consultație prealabilă ce stabilește aspectul tenului, identifică problema ce trebuie tratată, eventualele situații ce pot contraindica procedura (de exemplu, cicatrici cheloide sau hipertrofice, alergii la nichel, tratamente medicamentoase recente cu retinoizi, sarcină, alăptare, expunere solară recentă, boli de sistem ce pot împiedica o vindecare optimă cutanată etc).

Consultația dermatologică va detalia programul de îngrijire postprocedură și va stabili dacă este necesară efectuarea unor proceduri complementare (mezoterapie, tratament cu oxigen hiperbar, tratament PRP etc).

Așadar, Pixel Peel este o alegere excelentă în sezonul rece, constituind o metodă eficientă și agreabilă de stimulare și regenerare cutanată.

Te poți programa pentru procedura Pixel Peel la Centrul de Dermatologie și Estetică Medicală Arcadia (str. Sărărie, nr. 38) - 0755 100 708 (recepție)

Articole din aceeași categorie

Vezi toate articolele